Thermografie

Vanaf heden kan BCWP ook uw thermografische onderzoeken verrichten. Met onze warmtebeeldcamera kunnen wij uw woning en/of bedrijfsgebouw thermisch in kaart brengen. Tevens kunnen wij de volgende gebreken voor uw opsporen:

  • Ontbrekende isolatie.
  • Natte of uitgezakte isolatie.
  • Koudebruggen in de constructie.
  • Kieren en gaten.
  • Bouwgebreken.
  • Onjuiste detaillering.
  • Lekkages.

Principe van thermografie
Het meten van temperaturen zonder contact te maken met het materiaal is gebaseerd op het feit dat elk object, afhankelijk van zijn temperatuur, een hoeveelheid infrarode straling uitzendt. Als er een beeld wordt gevormd van de objecten om ons heen en daarbij uitsluitend naar de infrarode straling wordt gekeken, krijgen wij een zogenaamd warmte-beeld. Dan wordt er gesproken over thermografie. 

Bij thermografie wordt met behulp van een thermografische camera (infrarood) temperatuurverschillen in kaart gebracht. De camera is in staat volledig radiometrische beelden te maken, waarbij het infrarood beeld wordt gekoppeld aan het visuele beeld. Aan de hand van een analyse van deze beelden (temperatuurverschillen) kan naar een constatering toe worden gewerkt.

Toepassing
Thermografie kan worden toegepast bij spouwmuur- en isolatiecontrole, detectie van vochtlekkage en inwendige condensatie. Beschadigde of ontbrekende isolaties veroorzaken warmtelekken in constructies of leidingen, wat tot een onnodige kostenpost kan leiden. Isoleren is een goede zaak, maar het is belangrijk om te weten welke bouwkundige ingrepen daarbij het meest effectief zijn. Met behulp van thermografie kan worden aangegeven op welke plaatsen warmteverlies optreedt of op welke plaatsen zogeheten koudebruggen en luchtlekken aanwezig zijn of kunnen ontstaan.

Voordelen

  • Snel en efficiënt opsporen van lekkages.
  • Geen hak- en breekwerk tijdens de inspectie.
  • Duidelijke en deskundige rapportage.

Rapportage
De gegevens uit de inspectie worden geïnventariseerd en geïnterpreteerd. Vervolgens wordt er een duidelijke en overzichtelijke rapportage opgesteld. In deze rapportage staan de warmtebeeldfoto’s, de bevindingen en de (mogelijke) oorzaken, en het advies met betrekking tot eventueel te nemen maatregelen.

Kosten
De kosten voor een thermografische inspectie worden via een offerte bepaald en afgegeven.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via de telefoon (072) 760 01 80 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.